Politiekeurmerk Veilig Wonen

De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsinstrument dat bijdraag aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak!

Eisen en maatregelen
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen werkt preventief tegen woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit op straat. Hoe? Door eisen te stellen aan het ontwerp van de woonomgeving (wijk en buurt), het wooncomplex en de individuele woning. Het keurmerk stelt ook andere eisen, gericht op voorzieningen (bijvoorbeeld verlichting en begroeiing) of een beheerplan. Door het nemen van bepaalde preventieve maatregelen kunnen bewoners ook veel zelf doen om inbraak te voorkomen. Denk aan de deuren ‘s nachts op slot doen, zorgvuldig met sleutels omgaan, ramen dichtdoen tijdens het slapen, afspraken met buren maken, etc.

Bestaande bouw en nieuwbouw
In deze hoofdrubriek vindt u informatie en achtergronden over het keurmerk. Want hoe zit het nou met de aanbevelingen en eisen en waarom is er een verschil gemaakt tussen PKVW Nieuwbouw en PKVW Bestaande Bouw? En welke partijen zorgen er nou allemaal voor dat het PKVW een goed en betrouwbaar keurmerk is? U leest het in deze rubriek.

PKVW voor iedereen!
Op deze site kunnen bewoners, PKVW-bedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten meer informatie over het keurmerk vinden. Bekijk daarvoor de juiste rubriek bovenin de website van de PKVW.

Klik hier om naar de website van de PKVW te gaan.